Mottó

Sport, túra, család, természet, esélyegyenlőség, segítség és még nagyon sok minden befér egy oldalkocsis motorba! Különleges emberek különleges hobbija, amivel rengeteg örömet tudnak szerezni maguknak és másoknak egyaránt! Évente egyszer ez a sok csodabogár találkozik Kiskunfélegyházán.

Legyen Ön is résztvevője és szemtanúja ennek az érdekes eseménynek!

Nemzetközi színtér

A találkozóra csak külföldről már most több, mint 100 oldalkocsis motor regisztrált. Európa 14 országából érkeznek hozzánk vendégek a visszajelzések szerint. A Sidecar Traveller (Oldalkocsis Utazó) című nemzetközi újság rólunk szóló beszámolói a világ szinte minden országába eljutnak.

  
Lokális és országkép szempontból is fontosnak tartjuk, hogy a nagy távolságból ide érkező motoros turistáknak tartalmas és sokrétű időtöltést nyújtsunk, amivel viszik jó hírünket szerte a világban és szívesen térnek vissza hozzánk barátaikkal.  Ennek érdekében 3 nyelven vezetett városnézéseket tartunk  és csoportos oldalkocsis túrákra visszük az érdeklődőket a környék nyújtotta turisztikai és természetvédelmi látványosságokhoz. 

Társadalmi szerepvállalás

A kiskunfélegyházi Nemzetközi Oldalkocsis Találkozó egy egyre népszerűbb családi és esélyegyenlőségi szabadidős tevékenység magyarországi fellegvára. A rendezvény a motoros életformába nyújt bepillantást gyermekek, nagycsaládosok, fogyatékkal élők és idős emberek részére is, ami sokuk számára oldalkocsi nélkül kivitelezhetetlen lenne. A helyi gyermekvédelmi és szociális intézményekkel, esélyegyenlőségi és nagycsaládos civil szervezetekkel karöltve megteszünk mindent azért, hogy azoknak az embereknek is legyen egy izgalmas hétvégéjük, akik számára egy motoros találkozó eddig csak elérhetetlen álom volt.

Akadálymentesített és gyermek mobil wc-ket és kulturált tusolókonténereket biztosítunk az arányaiban nagy létszámú mozgáskorlátozott és családos oldalkocsis motorosoknak. A Nemzetközi Oldalkocsis Találkozón tartalmas gyermekprogramokkal, gyermekkoncerttel, folyamatos gyermekmotoroztatással, ugrálóvárral, trambulinnal, arcfestéssel, oldalkocsis motorkiállítással és sok izgalmas élménnyel várjuk legfiatalabb vendégeinket.

A nem “átlagos” motorostalálkozós résztvevőink érdekében vigyázunk a közlekedés- és személybiztonságra az egész rendezvényerdő egyirányúsításával és jelentős sebességkorlátozásokkal. Nem engedélyezett továbbá a motorok eszement bömböltetése, a por felverése és a gyakran trágár elemeket is felvonultató motorostalálkozós programok is kimaradnak nálunk. A csendes kemping a rendezvényterülettől erdősávval elválasztott kis, árnyas tisztás a pihenni vágyóknak.  

A Félegyházi Motoros Baráti Kör Egyesület